Sauna Uscata


Sauna finlandeza este cunoscuta si sub denimirea de sauna uscata, iar beneficiile sale s-au demonstrat pe parcursul anilor vindecand diverse afectiuni si intinerind pielea. Sauna uscata este o cabina din lemn cu o temperatura interioara foarte mare si fata de cea umeda, aceasta are o temperatura mult mai mare (90-100 grade) si o umiditate scazuta (0-10 %). In functie de aceasta combinatie intre temperatura si umezeala saunele pot fi Bio sau Soft. Lemnul din care este facuta cabina pentru sauna este are un rol important, deoarece mentine aerul cat mai uscat inauntrul cabinei si permite o evaporare masiva a transpiratiei. Aceasta evaporare racoreste si asigura confortul pielii evitand cresterea temperaturii corpului peste limitele suportabile de catre organism.

In majoritatea cazurilor se folosesc pietre vulcanice incinse peste care se toarna apa, fapt ce opreste evaporare in cazul in care doriti acest lucru. Dupa ce ati iesit de la sauna uscata cu corpul incins este recomandata racorirea cu apa sau aer rece. Pentru corp apa, pentru plamani aer rece. Sauna uscata si aceasta procedura specifica ei nu este recomandata persoanelor cu probleme cardiace deoarece  odata cu trecerea brusca de la fierbinte la rece si invers organismul poate reactiona negativ. Beneficiile saunei sunt multiple: ajuta la eliminarea toxinelor din organism; ajuta la scaderea in greutate si pierderea caloriilor; scade nivelul colesterolului; trateaza insomniile; curata  pielea in profunzime; regleaza circulatia sangelui; intareste sistemul imunitar; regleaza bataile inimii. Cu toate ca sunt atat de utile multor afectiuni, inainte de un abonament la sauna trebuie sa stiti cat se sta acolo incat sa nu exagerati si asftfel sa a dauneze in loc sa va faca bine. 

Este bine sa aveti grija daca suferiti de claustrofobie si sa va ganiti de 2 ori inainte deoarece la primele sedinte aceste simptome se vor accentua datorita faptului ca nu sunteti obisnuiti cu temperatura ridicata de acolo si chiar nesuferind de nicio boala vi se va parea greu de suportat caldura. Sauna poate fi daunatoare daca stati prea mult inauntru deoarece tensiunea creste si vi se face rau. Practicata mai mult decat este necesar poate usca pielea in loc sa o hidrateze, la fel si parul. De retinut sa aveti intodeauna apa  la indemana pentru a va hidrata, cel putin 1 litru, un prosop cu care va puteti acoperi parul  pentru a nu risca sa se usuce mai mult decat este nevoie, un prosop cu care sa va acoperiti corpul. Inainte sa intrati in sauna va trebui sa va despartit de bijuterii, telefon mobil, accesorii de par si in primul rand sa va indepartati machiajul daca este cazul pentru a lasa pielea sa respire.