De ce Aprob, Neutru, Promiscuitatea?


De ce, in fond, nu ma intereseaza? Traim in societatea indignarii permanente. In fiecare dimineata, deschizand televizorul, radioul sau ziarul, suntem invitati sa ne indignam pentru ceva. Cred ca e cam unicul resort psihologic pe care-l mai foloseste media. N-am observat, in orice caz, nici un altul. Inainte, deschideai un ziar spunandu-ti "Acum, voi afla", daca era un ziar mai serios "Acum, voi intelege". Azi, daca deschizi un radio, cumperi un ziar sau atingi telecomanda televizorului, e pentru ca ai in subsidiar gandul "Acum ma voi indigna". E ca o doza zilnica de moralism pentru debili. Ceva nu merge. Intai, pentru ca indignarea e narcisica, ne indignam totdeauna pentru ce fac ceilalti (or, morala e inclusiva, e tocmai ce aplici la tine insuti, exigenta etica se aplica la sine). Esti, apoi, decomplexat si instrainat de ce se intampla cu adevarat. Ai impresia, balansand somnolent telecomanda, ca ti-ai facut cumva datoria. De fapt, nu stii si nu intelegi nici cu un milimetru mai mult, si n-ai participat la nimic. In fata, o realitate mereu neschimbata, inlantuire de scandaluri, desemnare pe rand a victimelor, amenintari, epidemii, fobii, care-ti pare tot mai incalcita, mai plictisitoare. Pana si umorul sufera, si el trebuie sa dea in cheia minora a indignarii. Treptat, te preocupa mai mult sa faci interesanta o situatie, decat ce se intampla. Totul cu inflatie de invective (daca li s-ar impune sa suprime adjectivul s-ar bloca in rigor mortis, n-ar putea formula nici o fraza). Litania indignarii permanente e o pasiune mediocra. Un univers melancolic-bleumarin de racnete si neant, o pacla a mintii, un fel de a mesteca nimic. Cand un ganditor local a putut spune "In clipa cand nu ma voi mai indigna inseamna ca sunt mort", m-am prabusit. Un plictis mortal, asta resimt fata de indignarea permanenta, de tot acest univers opac al dezbaterii care nu dezbate nimic. In fine, n-are importanta. M-am atasat de autorii imoralisti, de tipii in stare sa-ti spuna o idee, o poveste, sa descrie realul, fara sa-ti umfle pieptul de indignare sau de sine. Mizele sunt atat de indepartate. Regret. Si am obosit.

Castile de Protectie


Protectia capului este unul dintre cele mai importante aspecte in ceea ce priveste echipamentele de protectia muncii. Fiind o parte foarte sensibila, trebuie protejata pe masura. In acest sens  pe piata gasim casti de protectie. Sunt realizate incat sa reziste loviturilor puternice si substantelor ce v-ar putea rani daca ar intra in contact direct cu  pielea. Castile de protectie sunt de obicei din plastic si au ca scop principal protejarea capului dar si a fetei, gatului si umerilor, de impact. Materialul special din caresunt  facute le face rezistente si la socuri electrice sau arsuri. Sistemul de suspensie cu are fiecare casca de protectie este dotata, are puterea de a absorbi socul si astfel respinge si atenueaza forta impactului.  In urma unui impact casca de protectie nu se va rupe sau fisura si va va proteja cu brio. Locurile care solicita purtarea unei astfel de casti sunt in mare parte santierele si minele. In aceste locuri riscul ca ceva sa se desprinda si sa cada este ridicat de aceea purtarea  unui echipament de protectie este obligatoarie. O data ce aveti in dotare tot echipamentul, puteti lucra in siguranta.
Echipamentele sunt create in  asa fel incat  sa pastreze  confortul muncitorului si totodata sa il apere de posibile accidentari in timpul lucrului. Chiar si daca lucrati la casa dumneavoastra, nu trebuie sa uitati de  echipamentul de protectie deoarece va puteti accidenta la fel sau poate chiar mai rau. Lucrand la casa proprie, multi lucreaza ne echipati si cu mai multa incredere considerand ca sunt familiari mediului respectiv si tocmai atunci isi sporesc  sansele de a se lovi sau rani. Chiar daca mediul este unul cunoscut  intodeauna este loc de accidente, de aceea  echipamentele de  protectie sunt binevenite oricand. Castile de protectie alaturi de manusile de protectie alcatuiesc un strict necesar de echipament pentru protectia muncii pe care orice firma al trebui sa-l asigure dar si dumneavoastra sa il aveti acasa in caz ca doriti sa  faceti anumite modificari ce prezinta riscuri. Toate echipamentele pe care le achizitionati trebuie sa fie certificate, si sa detina garantia calitatii pentru a nu avea surprize sau, cand aveti nevoie mai mare, acestea sa cedeze in urma unui impact sau in urma unei lovituri.